30 november 2021

Zo kies je in een mum van de tijd de beste lichtkoepel

1 min read
Lichtkoepel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een lichtkoepel aan te brengen in hun woning. Ze willen hiermee bijvoorbeeld meer licht in huis halen of ze hebben een ruimte waar ventilatie een probleem is. Er zijn talloze redenen om een lichtkoepel aan te willen brengen maar het is in ieder geval altijd goed om te realiseren dat elke keuze persoonlijk is.

Lichtdoorlatend

Welk doel dient het?

Om de beste koepel te kiezen bepaal je allereerst welk doel de koepel dient. Gaat het puur om het binnenhalen van meer zonlicht? Of wil je de koepel misschien ook gebruiken om het dak te betreden? Zijn er misschien geen veilige routes het huis uit bij brand en wil je daar de koepel voor inzetten? Of misschien is vooral ventilatie wel heel belangrijk voor jullie? Bepaal vooraf wat de koepel allemaal moet zijn en kunnen.

Sterk materiaal

De afmetingen

Daarna bepaal je welke afmetingen je moet hebben. Als de koepel een manier is om het dak te betreden dan moet je er natuurlijk doorheen passen. De afmetingen zijn belangrijk en het is goed om te realiseren dat niet alleen jij maar iedereen in je huishouden er doorheen moet passen. Maar er moet natuurlijk ook ruimte zijn. Want is dat dak waar je de koepel wil plaatsen wel groot genoeg voor die lichtkoepel die je voor ogen hebt? Als je het zelf lastig vindt om dit te bepalen dan kun je altijd nog een aannemer om advies vragen of op de website bouw-handel.nl kijken.