30 november 2021

Waarvoor wordt een ponton gebruikt?

2 min read

Niet voor iedereen is bekend wat een ponton precies is en waarvoor je het kan gebruiken. Ondanks dat het woord je misschien niet zo snel te binnen schiet, zul je ongetwijfeld wel eens een ponton hebben gezien. Het is namelijk een drijvend platform op het water dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. 

Het gebruik 

Pontons zijn er in diverse soorten en maten te krijgen. Hierdoor kun je ook veel kanten op als het gaat om het gebruik van een ponton. In de meeste gevallen voor een ponton gebruikt voor het verrichten van werkzaamheden in of rondom het water. Het biedt een stevige ondergrond en kan zelfs worden gebruikt om zwaar materiaal te vervoeren. Voor klein materiaal is een kleine ponton al genoeg. Ga je echter werken met grotere machines zoals kranen, dan worden er grote pontons ingezet. 

Entertainment

Ook in de entertainmentbranche worden pontons gebruikt als bijvoorbeeld podium. Je kunt hier dan een band of dj booth opzetten, waardoor je meer ruimte creëert voor bezoekers. Ook hiervoor geldt dat hoe groter de band, hoe groter en steviger ponton je nodig zult hebben. Ook voor het vormen van een brug op een evenement kunnen pontons worden ingezet. 

Ponton nodig?

Heb jij zelf een idee waar je een ponton voor kan gebruiken? Bij onder andere ESB Group kun je een ponton huren die je voor tijdelijke periode in kan zetten. Je kunt een ponton dan bijvoorbeeld inzetten wanneer je werkzaamheden op het water uitvoert, activiteiten over het water organiseert of als je een band wil laten spelen bij het water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *