20 januari 2022

Verschillende marketingvormen

2 min read

We gebruiken allemaal wel eens een zoekmachine. Het biedt je namelijk snel een antwoord op al je vragen. Of je nou op zoek bent naar nieuwe kleding, muziek, meubels, planten of boeken. Via een zoekmachine kun je enorm veel sites tegelijkertijd afzoeken naar het product waar jij naar op zoek bent. Voor bedrijven is het dan ook essentieel om zo goed mogelijk naar boven te komen in deze zoekmachines. Zij maken dan ook gebruik van zoekmachine marketing zodat wij consumenten sneller hun producten of diensten vinden. Hoe sneller wij langs de site komen, hoe sneller wij geneigd zijn erop te klikken. Dit is dan ook een van de marketingvormen waar bedrijven gebruik van kunnen maken.

Mond op mond marketing

Een vrij ouderwetse vorm van reclame maken is mond op mond reclame. Dit is wel een hele effectieve vorm van reclame maken. Mensen zijn namelijk sneller geneigd iets aan te nemen van iemand die zij vertrouwen. Als iemand in jouw omgeving je verteld dat ze dat ene product echt een keer moeten proberen, zal je hier eerder naar luisteren dan naar een reclame. De voordelen hiervan is allereerst dat het goedkoop is. Je betaalt deze mensen namelijk niks om jouw product aan te prijzen. Ten tweede is het een zeer gerichte manier van reclame maken. Zo bereik je de doelgroep waar jij naar op zoek bent. Een nadeel is echter dat men sneller geneigd is om te praten over een negatieve ervaring dan een positieve ervaring. Dit kan dan juist negatief uitpakken voor het imago van je bedrijf.

Reclamefolders

Reclamefolders zijn met de digitalisering van nu een vrij ouderwets concept. Toch zijn er nog mensen die wekelijks trouw hun foldertjes op de mat ontvangen. Deze doelgroep leest de folders nauwkeurig door, op zoek naar de beste aanbiedingen. Dit is dus een goedkope en effectieve manier om jouw bedrijf te promoten. Als je op zoek bent naar een modernere manier van marketing is een zoekmachine marketing bureau waarschijnlijk waar je naar zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *