20 januari 2022

Opleiding Online Marketing

2 min read

De opleiding online marketing gaat over het verbeteren van de bekendheid van bedrijven via allerlei online tools, zoals een website, e-mail en social media. Het gaat daarbij niet zozeer om direct producten te verkopen, maar om de vindbaarheid van het bedrijf te verbeteren. Dat kan door te focussen op naamsbekendheid, klanttevredenheid of vindbaarheid. Google Analytics speelt daar een belangrijke rol bij. In de opleiding online marketing leer je effectieve teksten schrijven, de vindbaarheid te bevorderen, e-mail campagnes opzetten en om social media te gebruiken. De opleiding online marketing duurt 15 weken. In die periode krijg je een dagdeel per week klassikaal les.

Perspectief van online marketing medewerkers

Als je de opleiding online marketing succesvol hebt afgerond heb je gegarandeerd een grote kans op een baan. Online marketing medewerkers bestaan nog niet zo heel lang en hun plek werd in eerste instantie ingevuld door mensen met een hogere opleiding. Maar nu de werkzaamheden op dat vakgebied een beetje zijn uitgekristalliseerd, kunnen MBO’ers die prima invullen. Door deze omslag is er een groot aantal vacatures voor mensen met een opleiding online marketing op MBO niveau. Je kunt deze opleiding volgen bij Fabius Opleidingen, de marktleider in administratieve opleidingen in Nederland.

Inhoud van de opleiding online marketing

Tijdens de opleiding online marketing wordt een groot aantal onderwerpen behandeld. Dat zijn onder anderen (online) marketing, effectieve websites maken, social media, content en zoekmachinemarketing. Naast de wekelijkse klassikale lessen is er veel huiswerk. Je moet daar wekelijks minimaal twee dagdelen aan besteden. Een vooropleiding is niet nodig, maar er wordt wel vanuit gegaan dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst. Na afloop van de opleiding krijg je een diploma. De opleiding is zo opgezet, dat je de opgedane kennis na de afronding meteen in de praktijk kunt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *