Alle voordelen van slimme verlichting

Veel mensen zijn tegenwoordig al op de hoogte van de voordelen van slimme verlichting in huis. Zo kun je lampen veel gemakkelijker bedienen en kun je allerlei functies instellen via een app op je smartphone. Toch is het best een investering waar je goed over na moet denken. Ben jij van plan om slimme verlichting aan te schaffen binnenkort of wil je weten wat je er allemaal mee kan? Lees dan snel verder! Wij leggen het je graag uitgebreid uit.

Gebruiksgemak

Het grootste voordeel van slimme verlichting in huis is het gebruiksgemak. Slimme verlichting kun je namelijk heel makkelijk bedienen via je smartphone of tablet. Hier kun je speciale verlichtingsgroepen maken, zoals eentje voor in de woonkamer of een voor in de keuken. Deze groep kun je vervolgens aan of uitzetten via de app. Ook kun je in de app de lichtintensiteit instellen, timers of kleuren van de verlichting. Hiernaast kun je ook een schakelaar gebruiken, zoals van Niko, om het licht te bedienen. Zo kun je ook op elk gewenst moment het licht dimmen via de app. Dit is bijvoorbeeld handig als je nog rustig even aan tafel wilt zitten na het eten met sfeerverlichting. Of bijvoorbeeld als je naar bed gaat en geen fel licht aan wilt zetten.

Buitenshuis
Een ander voordeel van slimme verlichting is dat je deze buitenshuis kunt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld toen je wegging vergeten het licht uit te doen? Dan kun je deze heel makkelijk via de app weer uitschakelen. Zo zul je dus nooit te veel betalen voor lichten die onnodig aanstaan. Of is het donker buiten en wil je dat de oprit thuis verlicht is als je uit werk komt? Ook dit kan! Zet onderweg vast wat lampen aan en je komt thuis in een gezellig huis!